Nieuwspagina


Op 5 november 2016 heb ik mijn cerificaat Felt Artist behaald voor de opleiding Felt Artist aan de Dutch Felt Aademy.

Mijn eindwerkstuk heet "Voel maar!".

               

Als je mijn atelier binnenkomt zie je als eerste een muur van wol. In heel veel kleuren. Het eerste wat ik dan zeg “Voel maar!”. Voorzichtig wordt er dan gevoeld. Het verschil tussen lont en vlies. Het verschil tussen hele zachte merino en grof bergschaap. Zacht, zachter, zachtst. Grof, grover, grofst.
Tijdens het vilten is het heerlijk om de verschillende soorten en kleuren wol in je handen uit elkaar te trekken en neer te leggen en om dan vervolgens met water en zeep te werken. Eerst zachtjes en later steviger wrijven. Rollen, kneden en gooien. Alle fasen van het viltproces voelen anders.
En het resultaat? Een vilten lap in het platte vlak, met hobbels en bobbels, met vakjes en gaatjes. Holle vormen en massieve vormen. Er is zoveel te maken en het voelt elke keer weer anders door de gebruikte combinatie van materialen en technieken.
Het liefst zou ik iedereen kennis laten maken met wol en vilt. Laten voelen welk mooi materiaal je in handen hebt en welke verschillende structuren je er mee kan maken. Hoe het voelt om wol te transformeren in vilt. Voor mij zijn vilten en voelen onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Tijdens de opleiding aan de DFA zijn er heel veel verschillende technieken en creatieve opdrachten aan bod gekomen. Deze kennis helpt mij om mensen beter te adviseren en op weg te helpen in hun kennismaking en vervolgstappen met wol en vilt. Terugkijkend op bijna twee jaar DFA blijft het voelen voor mij een belangrijke factor. Daarom heb ik voor deze tentoonstelling een object gemaakt waar je niet alleen naar mag kijken, maar waar je ook aan mag voelen. Voel maar!
Adrienne Barth
Naam van het werk: Voel maar!
Afmetingen: grondstuk: 150 * 150 cm en muurstuk 150 * 280 cm
Materialen: Wolsoorten van verschillende woldragende dieren
november 2016
                                       


Vilt-o-rama
Webshop, workshops, kinderfeestjes, natvilten, prikvilten, wolvilten

www.viltorama.nl                   info@viltorama.nl
Karpersloot 7, 2724 BM Zoetermeer, 079-3412969, ING 4691119 t.n.v. A.W. Barth